A la plaça del Rey de Madrid s'ha viscut un moment de tensió aquest dilluns en el marc del judici a Francesc Homs al Tribunal Suprem pel 9-N. Un home ha cridat al llarg d’un minut diverses consignes com: “Se us han de parar els peus! Catalunya és Espanya!” o “Democràcia, que és diu democràcia? Jo respecto la democràcia però les lleis estan per complir-les i no per passar-les pels collons”.

Aquest mateix home ha detallat que “va treballar durant 20 anys a Catalunya” i ha titllat de “fàbrica de xoriços" alguns.

Vídeo: Estefania Molina

Una segona persona que l’acompanyava ha assegurat que el problema de finançament és de “les autonomies”: “Les autonomies són una ruïna i han arruïnat Espanya. Si no ho voleu veure és que esteu cecs. El problema és que tenim 20 governs autonòmics i no es poden pagar. Això no és una democràcia, és una burla”, ha reblat.

En aquest context s’han pogut llegir pancartes com "Rajoy, l’article 155 existeix, fes-lo servir!". A l’extrem oposat es pot veure el cartell de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) "Democracy is not a crime: love democracy".