El secretari general de Vox, Javier Ortega Smith, ha tornat a incendiar l'ambient en una plaça d'un poble espanyol. Ahir va ser a Bilbao per les eleccions basques i avui a Pontevedra per les gallegues. Crits de "burro", "feixista" i "fora d'aquí" és el que es podia escoltar mentre Smith pronunciava el seu discurs.

Novament,  ha carregat contra la figura d'Alfonso Daniel Rodríguez Castelao, dramaturg, un dels pares del nacionalisme gallec i una de les personalitats més destacades de la seva cultura del segle XX. Però Smith ha anat més enllà i també ha citat exemples del que considera que és una dictadura com "retirar el nom de Felip VI d'una escola" del municipi.

Smith, company de govern a Madrid del Partit Popular, ha carregat contra aquesta formació: "El candidat Feijóo és un nacionalista radical". La campanya de Vox no té aturador.

Els manifestants, apartats per la policia a l'altra banda de la plaça, no han parat de cridar i xiular contra Smith. Els simpatitzants d'aquests, poc més d'un centenar de persones, l'aplaudien i intentaven contrarestar els crits amb càntics com el "Yo soy español". La imatge que ha donat la formació a través de les xarxes, on sembla haver un gran nombre de seguidors, contrasta amb la que han donat els curiosos que s'han apropat.