Un grup nombrós de manifestants ha aconseguit aquest dissabte a la tarda fer saltar els cadenats que blindaven el parc de la Ciutadella, on està ubicat el Parlament de Catalunya, i acostar-se fins a l'edifici. El parc estava totalment tancat a l'accés al públic, com a mesura de seguretat pel ple extraordinari que se celebra aquesta tarda en suport al president Quim Torra, inhabilitat per la JEC, però els manifestants han aconseguit obrir la porta principal i accedir-hi.

Els manifestants estaven citats a quarts de cinc de la tarda al passeig Lluís Companys en una manifestació convocada per l'ANC en suport al president, de la qual han partit els manifestants que han aconseguit entrar al recinte. Un cop dins, la forta presència policial i les tanques col·locades davant l'edifici han fet que els concentrats no s'acostessin a les portes de la cambra i la manifestació s'ha desenvolupat sense més incidents.

Entre els crits més escoltats dels concentrats destaquen les crítiques contra els partits independentistes per no tirar endavant amb el procés, però també altres càntics i lemes en suport a Torra i als presos polítics. D'aquesta manera, "fora fora la bandera espanyola", "independència" o "ERC i PDeCAT la paciència s'ha acabat", s'han combinat amb "Quim Torra el nostre president" o "llibertat presos polítics".

Cap a quarts de vuit, dues hores després de l'inici de la convocatòria i aprofitant un recès del ple, el president Torra ha sortit a saludar els concentrats davant la cambra, que l'ha acabat ovacionant a crits de "president, president" i "ni un pas enrere". Acompanyat de diversos consellers i diputats de JxCat, Torra ha fet tot el recorregut per les tanques instal·lades davant del Palau del Parlament.

El ple del Parlament ha de debatre aquesta tarda la resposta a la decisió de la JEC d'inhabilitar Quim Torra com a president, i votarà una resolució conjunta de JxCat, ERC i la CUP que qualifica la maniobra de la JEC de "cop d'estat" i torna a reconèixer el dret a l'autodeterminació de Catalunya.