La sessió de control d'avui ha estat molt tensa. El Partit Popular ha criticat que el govern d'esquerres hagi "bloquejat la comissió d'investigació" a les Illes Balears i els acusa de tenir víctimes de primera i de segona. Han acusat l'actual govern espanyol d'amagar la mala gestió de com l'executiu balear de la socialista Francina Armengol ha portat el cas de les menors tutelades que van ser, presumptament, prostituïdes.

L'Institut Mallorquí d'Assumptes Socials ha admès que hi pot haver fins a 16 casos d'abusos sexuals a menors, 15 nenes i un nen, que es troben sota la seva tutela en diferents centres d'acollida. El cas està sota investigació i el govern balear, de moment, s'ha negat a obrir una comissió d'investigació al Parlament balear.

El cas ha saltat avui al Congrés dels Diputats. I allà tot s'ha barrejat i s'ha convertit en un joc de retrets entre partits, on no ha faltat la crítica al feminisme i a lemes d'aquests grups com "germana, jo sí que et crec". El vicepresident del govern espanyol, Pablo Iglesias, ha explotat i ha atacat el grup popular: "Que estiguem parlant de nenes prostituïdes a les Balears i vostès es descollonin, indica el seu nivell moral". El líder de Podemos responia així després de sentir que bona part de l'hemicicle reia i li retreia les seves paraules. Iglesias, en aquell moment, acabava de demanar que "per salut democràtica, no es produís una disputa política" sobre aquesta qüestió.