Va dir que va témer per la seva vida i que "no podia defensar-me" perquè "no paraven". El sergent de la Guàrdia Civil suposadament agredit a Altsasu va assegurar la setmana passada durant el judici que, "quan em van agredir, no podia defensar-me i només [podia] tapar-me perquè m'arribaven [cops] de pertot". Ara, però, un vídeo publicat per EiTB i gravat per un dels acusats per terrorisme posaria en dubte aquesta versió, com també la de la fiscalia i les acusacions, ja que, després que també posés en relleu davant del jutge de l'Audiència Nacional que la seva camisa havia quedat estripada i plena de taques per les puntades que havia rebut, a la gravació es veu com l'agent en qüestió porta una camisa blanca completament impol·luta, sense cap taca.

Malgrat que el tribunal va rebutjar en un primer moment acceptar el vídeo com a prova, ahir el van acabar admetent després que la defensa el tornés a presentar i el visualitzés. De fet, a la gravació —que es va fer la matinada del 15 d'octubre del 2016— no només es veu com el sergent està perfectament a primera vista, sinó que també es veu com, quan se n'adona que l'estan gravant, s'acosta a l'acusat, li pega al mòbil i l'hi llança a terra.

Al principi de la prova audiovisual també es pot sentir com els acusats li deixen anar que "en lloc de donar explicacions, reprimeixen", mentre demana a un company que gravi la situació. A més, es pot sentir com es queixen que "el de blanc, perquè és sergent, pot ser allà [amb els agents de la policia] i nosaltres hem de ser aquí".

"No està treballant, eh?", també es pot sentir, al mateix temps que se sent una altra persona que assenyala que "acaba de pegar a una persona".

A més, per si no s'acaba de veure, se sent com un dels testimonis diu que "el de blanc li ha clavat un mastegot" i, fins i tot, es plantegen interposar-li una denúncia. Finalment, el guàrdia civil fora de servei marxa acompanyat d'un altre agent, però no es pot estar de retreure als acusats que l'hagin filmat sense demanar-li permís.

"Com l'hem de deixar en pau?", se sent al final, perquè, tal com posen damunt la taula, "li ha fotut [el guàrdia civil] una pallissa". I no només això. En aquell moment, el sergent no va ser capaç d'identificar els presumptes agressors que ara assegura que li haurien pegat i, el que és pitjor, es veu com va amb la policia foral a buscar-los a un bar quan, segons la seva versió actual, els suposats atacants són els que graven i surten al vídeo.