Carregues policials i escenes de forta tensió s'han viscut aquest vespre davant la delegació del govern espanyol a Barcelona, entre els Mossos d'Esquadra que han blindat el carrer i manifestants que protestaven per l'empresonament de 5 consellers. Segons el Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) 35 persones han resultat ferides per contusions: 2 de caràcter menys greu i la resta lleus.

La tensió ha estat explícita especialment a la cantonada entre Llúria i Provença.

Alguns manifestants han resultat ferits i han hagut de ser ateses persones amb lesions de caràcter lleu. Els Mossos han disparat també salves a l'aire.

Durant els enfrontaments també han estat colpejats periodistes gràfics.

Una furgoneta dels Mossos ha estat sacsejada per manifestants, que volien arribar fins a la delegació del govern espanyol.

Els manifestants estaven convocats pels CDR, que també havien fet crides a reunir-se davant de les subdelegacions. Centenars de persones s'han concentrat d'entrada als Jardinets de Gràcia, i després de tallar la Diagonal, han baixat en manifestació cap a la delegació del govern espanyol.

Alguns grups d'independentistes han intentat excedir la línia policial, a la confluència dels carrers Mallorca i Bruc. Enmig d'escenes de tensió, els concentrats, alguns dels quals han cremat fotografies del Rei, han corejat consignes com "Llibertat presos polítics" i "Fora les forces d'ocupació". Algunes ambulàncies han aparcat als voltants de la delegació.

En un missatge a les xarxes socials, els Mossos d'Esquadra han demanat als participants en la protesta que segueixin les instruccions policials i no intentin traspassar les línies policials del dispositiu de seguretat que han establert entre els carrers Mallorca, Roger de Llúria, Pau Claris i València.