L'Assemblea Nacional Catalana (ANC) ha reclamat als partits independentistes que reactivin la independència amb un vídeo promocional per a la Diada 2019. El vídeo, que recull alguns dels discursos que tant Carme Forcadell com Jordi Sànchez van fer com a presidents de l'entitat, acaba amb un missatge molt clar: "Ho direm i ho repetirem les vegades que calgui. Objectiu: independència".

Aquesta demanda als partits arriba després que l'entitat hagi decidit no posar a disposició dels polítics l'habitual 'zona de convidats' per a la Diada d'aquest any i hagi carregat durament contra els pactes d'ERC i JxCat amb el PSC a diferents ajuntaments i a la Diputació de Barcelona.

En el vídeo es pot sentir el discurs de Forcadell reclamant als polítics "que es comprometin" amb la independència o un altre de Jordi Sànchez exigint "als polítics que sortiran escollits lleialtat al mandat de les urnes". L'últim discurs mostrat és el d'Elisenda Paluzie en la darrera Diada, en el qual va demanar als partits que prioritzessin "l'interès col·lectiu al de partit" i al Govern "tornar a preparar-se per un embat democràtic".