Xavier Garcia Albiol era molt conscient de la imatge que suposaria quedar per darrere els “radicals” de la CUP el 21-D. I per això, en plena campanya, va voler alertar sobre aquesta possibilitat que ja apuntaven la majoria d’enquestes. Ho va fer el 15 de desembre passat des de la seva ciutat natal de Badalona. “Ho vull dir ben clar: no podem permetre que el partit que governa Espanya, ha aplicat el 155 a Catalunya i ha retornat a la normalitat aparegui a les enquestes per darrere la CUP”, alertava el candidat del PP.

“És inadmissible, és una situació d’un autèntic descrèdit que dona autoritat moral als independentistes que ens han portat fins aquesta situació”, continuava. És per això que feia una crida als “catalans constitucionalistes”, especialment als qui alguna vegada han votat el PP, perquè ho tornessin a fer. “No podem donar el gust a Puigdemont i a la resta d’independentistes de veure aquesta imatge el dia 21”, assegurava.

Malauradament per a Albiol, aquella imatge va veure’s. Malgrat que la CUP també va caure, la caiguda del PP va ser encara més pronunciada: els anticapitalistes van obtenir un escó més i 9.224 vots més que els populars. D’aquesta manera, totes dues formacions hauran de compartir el Grup Mixt del Parlament durant la legislatura vinent.