El ministre de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, José Luis Ábalos, ha rebut una bona esbroncada de dos comerciants de l'estació de tren de Madrid Atocha. La visita del ministre era per corroborar com l'espai s'ha adaptat a les noves normes marcades pel coronavirus però el discurs, que tenia previst pronunciar tan sols per una multitud de periodistes, ha rebut la visita inesperada de dos ciutadans indignats. Propietaris i treballadors del petit comerç de l'estació han vist com havien de tancar el negoci però Adif va incomplir la promesa del president espanyol Pedro Sánchez i els ha cobrat el lloguer dels darrers mesos confinats.

Durant la visita d'Ábalos s'ha pogut escoltar com li deien "pocavergonya" "tens molta cara" o insults com "fill de puta" per part d'una treballadora que ha rebut un ERTO. L'ambient s'ha tensat per l'actitud d'Ábalos que amb un somriure deia que tot el que els recriminava "no era veritat".

La presidenta d'Adif, Isabel Pardo de Vera, ha intentat calmar els ànims assegurant que treballaran per acordar moratòries o bonificacions coincidint amb el final de l'estat d'alarma. Ràpidament l'han titllat de "mentidera" i li han preguntat: "Com pagarem el lloguer si no tenim ingressos?". El silenci de Pardo de Vera a la resposta ha estat força il·lustratiu.

Per la seva banda, els empresaris s'estan plantejant tancar els negocis de l'estació d'Atocha. Lamenten que quan han estudiat aquesta possibilitat, des d'Adif se'ls ha informat que la penalització per trencar el contracte pot arribar als 40.000 euros.