La veterana periodista d'El Independiente Victoria Prego, presidenta de l'Associació de la Premsa de Madrid, i experta en la transició espanyola, ha carregat amb duresa contra l'independentisme en una tertúlia a la cadena COPE: "Cal actuar amb força. El 155 és poca cosa", ha arribat a afirmar.

Segons Prego, "ens estem jugant moltíssim en això. Espanya quedarà destrossada. Cal guanyar com sigui. A la transició vam ser molt tebis. Molt innocents. Ens l'han jugat. Cal guanyar-los. Em fa por el govern que no actua amb força. Cal guanyar aquesta batalla. No ens pot passar pel cap perdre".

"Sense Catalunya, Espanya desapareixerà. I amb una Catalunya d'esquenes s'acaba tot", ha afirmat la periodista. Per això, sosté que el govern de Mariano Rajoy ha d'actuar amb més intensitat que ara davant dels independentistes, aplicant la força "amb duresa". "Cal actuar amb força. El 155 és poca cosa. Cal prendre la policia. Avui dia, som tan moderns que no podem aplicar la força. La força cal aplicar-la. Amb duresa", ha dit.

A més, Prego ha advocat per una reforma de la Constitució en sentit contrari a les demandes de l'independentisme. "Cal reformar la Constitució per parar-los per sempre. Això és cíclic. Cal parar-los", ha exclamat.