Victòria Alsina ha esbroncat Pere Aragonès pel silenci sobre l'atac de Hamàs a Israel, ja que "s'ha limitat a repiular un comunicat tardà i equidistant de Meritxell Serret". En una piulada d'aquest diumenge, l'exconsellera d'Acció Exterior ha lamentat que el president de la Generalitat no hagi dit res al respecte "mentre tots els governs democràtics condemnen el brutal atac de Hamàs sobre la població civil d'Israel". "Prou complexes. No en el meu nom ni en el del nostre país", ha afegit.

D'altra banda, Alsina ha recuperat el missatge que Aragonès va enviar durant l'inici de la invasió russa d'Ucraïna i li ha recordat que "no hi ha conflictes ni víctimes de primera i de segona". "És important corregir-ho a temps i condemnar-ho com vostè mateix va fer en el cas d'Ucraïna", ha conclòs l'exconsellera —que aquest dissabte havia assegurat que seguia amb "consternació" l'atac de Hamàs. "Cal que la comunitat internacional condemni rotundament aquest atac terrorista contra Israel i que s'eviti la violència indiscriminada contra la població civil d'ambdós", va dir.

🔴 Guerra a Israel, DIRECTE | Última hora de Hamàs, conflicte amb Gaza i Palestina
 

La condemna del Govern

Va ser aquest dissabte a la tarda, més tard de les 17.00 hores, quan la consellera Meritxell Serret va piular que "el Govern condemna els atacs contra la població civil a Israel i lamenta profundament les víctimes que han provocat". "I fa una crida a acabar amb l'escalada de violència que està tenint efectes devastadors, sobretot entre la població civil palestina i israeliana", va afegir. I va concloure: "Estem al costat dels pobles d’Israel i Palestina, de totes les víctimes d’aquest conflicte, i apel·lem a redoblar els esforços per garantir la pau i la convivència amb ple respecte als drets humans". Aragonès ha repiulat el missatge.

Diferent és l'opinió de la CUP, que aquest diumenge ha donat suport a una concentració a Barcelona "contra l'apartheid i la neteja ètnica a Palestina". 400 persones s'han concentrat a la plaça Sant Jaume i han mostrat banderes palestines, alhora que ha cridat "Generalitat, prou complicitat" i han enviat un missatge a l'alcalde Jaume Collboni: "Prou complicitat amb els crims d'Israel".

 

Imatge principal: Victòria Alsina, quan era consellera d'Acció Exterior, reunida amb el ministre de Cooperació Regional d'Israel / Europa Press