Els ajuntaments de Vic, Torelló, Calldetenes i Tavèrnoles (Osona) s'han vist obligats a retirar pancartes que demanaven "Llibertat presos polítics" i llaços que simbolitzen la petició del seu alliberament, després que ho hagi ordenat la Junta Electoral arran d'una queixa de Ciutadans.

El coordinador territorial d'Organització de Cs al Vallès Oriental i Osona, Manel Losada, ha demanat aquest dimecres en un comunicat "de no fer ús partidista de les institucions que haurien de ser neutres i plurals, perquè representen tots els catalans i no només uns quants".

Fonts de l'Ajuntament de Vic han explicat que preveu instal·lar aquest dijous una pancarta demanant llibertat d'expressió, i que el llaç que penjava de l'edifici consistorial s'ha col·locat al balcó d'un veí que es va oferir a fer-ho.

Losada ha titllat d'inacceptable que "molts ajuntaments no hagin acatat encara la resolució de la Junta Electoral Provincial" que insta a retirar pancartes, banderes i símbols de caràcter polític i partidista d'edificis públics, ha assenyalat.

Ha destacat que han informat a la Junta Electoral de Vic d'un total de 14 ajuntaments, i que, en la Junta Electoral de Granollers ho han fet d'una altra desena de consistoris.