Els presos polítics de Junts han agafat aquest divendres a les 6 del matí l'avió que els ha portat a Bèlgica, on aquest migdia es retrobaran amb el president Carles Puigdemont i els consellers a l'exili. És el primer cop que travessen la frontera des que la passada setmana el Consell de Ministres va aprovar el seu indult.

El viatge de Jordi Sànchez, Quim Forn, Jordi Turull i Josep Rull a Brussel·les ha representat sensacions diferents per a cadascú.

"A Soto del Real, on passaven molts avions i helicòpters, per mi, la llibertat era agafar un avió, i ho comentàvem amb els companys del pati: 'El primer que faré serà agafar un avió'. Doncs agafem un avió per anar a veure el president i els consellers", explica el secretari general de Junts, Jordi Sànchez. 

En canvi, per Quim Forn, tot i la satisfacció de retrobar-se amb els seus companys de Govern, el d'avui també ha estat el primer avió després de la tornada de Brussel·les l'1 de novembre del 2017, la qual cosa l'ha obligat a reviure l'episodi que va haver de patir aquella nit, quan va ser assetjat i increpat per grups d'espanyolistes. "Una rebuda especialment desafortunada i dura", recorda.

El trencament amb l'estricta rutina penitenciària a què s'estan adaptant des que la setmana passada van sortir de la presó és una altra de les sensacions que estan experimentant i que avui ha resultat especialment significativa.

 

A la imatge principal, Jordi Sànchez, Jordi Turull, Josep Rull i Quim Forn, baixant de l'avió que els ha portat a Brussel·les / Roberto Lázaro