Cristians de diverses procedències i sensibilitats han convocat per aquest dissabte 5 d’octubre al monestir de Montserrat una vetlla de pregària i reflexió en solidaritat amb els polítics presos i els que són a l’exili. La vetlla té lloc amb motiu de la imminent sentència del judici al procés i se celebrarà a la Basílica del Monestir de Montserrat entre les vuit del vespre i les deu de la nit.

Els convocants han fet una crida a participar en la vetlla a qui “vulgui compartir un temps serè de recolliment i d’espiritualitat en aquests moments provats i durs per al nostre poble, tingui les creences religioses que tingui”.

En acabar la vetlla es llegirà una pregària que destaca la preocupació per la imminent sentència, que determinarà la sort dels líders polítics encausats i a l’exili. La pregària mostra la seva solidaritats amb els que pateixen  “una injusta presó preventiva abusiva que, com ha dit el papa Francesc, constitueix una forma de pena il·lícita oculta” i fa una crida al diàleg.

Montserrat, "casa de tothom"

Montserrat ha fet públic un comunicat on deixa clar que no és el promotor de la la vetlla ni s’ha adherit institucionalment a l’acte.

El monestir, explica la nota,  ha permès aquesta pregària com tantes d’altres que es fan a Montserrat per motius molt diversos, però ha condicionat la seva realització al fet que no hi hagi discursos partidistes, ni s’utilitzin símbols polítics, ni es converteixi en cap moment en un acte a favor de la independència.

En aquest sentit, Montserrat ha deixat clar que “es reafirma en les preses de posició que ja ha fet públiques a favor del dret a decidir i del diàleg”. Afegeix que “el monestir no vol ni pot posicionar-se a favor o en contra d’opcions polítiques concretes defensades d’una manera pacífica i democràtica. Montserrat és i vol ser sempre la casa de tothom”.