És sabut que el líder de Vox, Santiago Abascal, té fascinació per l’exèrcit espanyol i per tot el que es pot relacionar amb la suposada èpica dels militars. També és prou sabut que el polític ultradretà no va fer el servei militar tot i que per edat li hauria tocat. Abascal va encadenar diverses pròrrogues, primer per estudis i després per exercir càrrec públic, de manera que quan les va esgotar el servei militar ja havia passat a la història.

Abascal es deixa seduir per la parafernàlia dels uniformes i les condecoracions i baveja amb les presumptes gestes dels legionaris o dels tercios, però mai s’ha vestit de militar de forma oficial, i això ha generat una curiosa manera de protesta a Twitter, una trolejada amb tant sentit de l’humor com mala llet.

Circula a les xarxes socials de fa temps una cadena de missatges on un usuari penja la seva foto del servei militar alhora que emplaça algú altre —sovint un antic company— perquè faci el mateix. Fa uns dies, però, que se succeeixen els missatges que emplacen Abascal a penjar la seva foto del servei militar:

 

Les respostes han entrat en el joc:

L’interpel·lat, en tot cas, encara no ha dit la seva.