Comença el compte enrere per a les eleccions a Galícia, que se celebraran aquest diumenge. Després d'una intensa campanya electoral, amb Catalunya i Carles Puigdemont com a inesperats protagonistes, aquest dissabte té lloc la jornada de reflexió, moment de deixar aparcats tots els esdeveniments polítics i mítings. Com ja és habitual, tots els candidats han passat el dia allunyat dels focus mediàtics: hi ha qui ha optat per un passeig en família, d'altres han coincidit en l'homenatge a les víctimes del 'Villa de Pitanxo', i, fins i tot, una candidata ha aprofitat per volar en parapent.

L'actual president de la Xunta de Galícia i candidat a la reelecció, Alfonso Rueda (PPdeG), ha coincidit amb Ana Pontón (BNG) i José Ramón Gómez Besteiro (PSdeG-PSOE) aquest matí, en un emotiu homenatge en memòria dels mariners que van morir ara fa dos anys en aigües de Terranova (Canadà), que ha tingut lloc a Pontevedra. L'acte, si bé ha comptat amb la presència dels mitjans de comunicació, no ha tingut cap intervenció política, amb "l'únic objectiu" de retre homenatge als 21 morts, segons han explicat des de l'organització. Aquest, però, no ha estat l'únic moment que alguns dels candidats a la presidència han coincidit, ja que aquesta tarda també s'han trobat a Balaídos, en el marc del partit entre el Celta de Vigo i el Barça.

Jornada de reflexió entre família, amics i companys

Rueda ha començat la jornada amb un passeig en família, acompanyat de la seva dona, Marta Coloret, i de les dues filles, Marta i Bea. El popular ha difós un vídeo a les xarxes socials on se'ls pot veure vestits amb roba esportiva, caminant pel Monte Pedroso, mentre conversen entre rialles.

La candidata del BNG també ha passat aquest dia envoltada de família i amics, fent un vermut a Santiago de Compostel·la. "És un dia per parar una mica després d'una campanya tan intensa", ha explicat Pontón, a través d'un enregistrament de veu, on també ha destacat que "és un dia perquè totes aquelles persones que no tenen encara clar el seu vot pensin". Per la seva part, el candidat del PSdeG-PSOE, José Ramón Gómez Besteiro, ha preferit estar acompanyat dels seus companys de formació en una cafeteria de Pontevedra. "Com que no es pot demanar el vot, parlarem del temps", ha dit, entre bromes, a EFE.

a00a51a2e73ef9daa08b955ebada3cc6092044cew
La candidata del BNG durant la jornada de reflexió

La candidata de Sumar a la presidència de la Xunta, Marta Lois, ha aprofitat el dia per volar en parapent. Si bé no era la primera vegada que provava aquesta experiència, ha assegurat haver sentit una "energia brutal" que l'ajudarà a fer front a la llarga jornada d'aquest diumenge.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!