Els habitants de Verges s'han llevat amb una desagradable sorpresa: han vist com els seus cotxes tenien les rodes rebentades. Així ho ha explicat l'alcalde del municipi empordanès, el cupaire Ignasi Sabater, a Catalunya Ràdio, i també se n'ha fet ressò el diputat de Junts pel Sí, Lluís Llach. "Ens hem despertat amb aquesta bretolada. Ara posarem la denúncia. Som un poble llaminer", ha lamentat l'alcalde de la població.

L'alcalde de Verges ha denunciat altres esdeveniments lamentables, en declaracions a TV3, com que "la setmana passada em van seguir des del meu lloc de feina fins a l'escola" i que el diumenge no es pogués "entrar ni al poble".

Però no només Verges s'ha llevat així. Els Mossos d'Esquadra han comptabilitzat fins a un total de 153 cotxes amb les rodes punxades als municipis de Verges, Medinyà, Sarrià de Ter i Girona. En concret, a Verges se n'han trobat 95; a Medinyà, 13; a Sarrià, 16; a Llagostera 16 i a Girona se n'han localitzat 13 més.

Els Mossos estan començant a agafar les primeres denúncies. A l'Ajuntament de Verges, s'ha habilitat la Sala de Sessions per atendre'ls. Els veïns fan cua per poder fer la seva reclamació. Diversos tallers s'estan oferint per reparar els pneumàtics de manera gratuïta.

Llach s'ha solidaritzat amb els seus veïns per Twitter. "L'alcalde de Verges em diu que el poble s'ha desvetllat amb totes les rodes dels cotxes rebentades. Tot el suport a la gent del meu poble", ha exposat el també diputat de la coalició independentista.