​La consellera de Salut, Alba Vergés, creu que el pla de desconfinament de Pedro Sánchez pot acabar "frustrant expectatives a la ciutadania" si un territori no pot passar de fase. En una entrevista a TV3, Vergés ha assegurat que, més que marcar un calendari, el que cal és marcar "qui, quan i com" es passa de fase. 

A més, ha assegurat que el que és important no és fer "anuncis" sinó "fer-ho bé per no tirar enrere" i ha considerat que tot plegat és una "irresponsabilitat". En aquest sentit, ha recordat que no es pot posar una data per a la reobertura d'espectacles, per exemple, sense saber quines mesures d'higiene i distància s'hauran d'aplicar.

Per altra banda, Vergés ha lamentat que Sánchez parli de "coordinació" quan només vol dir "manar feina" sense donar la opció de poder "decidir" i ha tornat a reclamar les competències del Govern de Catalunya per poder gestionar el desconfinament amb criteris de proximitat.

En aquest sentit, ha celebrat que el govern espanyol s'hagi obert a revisar la proposta de desescalar per províncies i ha demanat que sigui per regions sanitàries.