Hi ha 1.500 mossos d'esquadra pendents de tornar a la feina i no ho poden fer perquè no se'ls fan els tests per comprovar si són negatius de coronavirus.

La situació ha saltat dels sindicats a la cúpula dels Mossos i avui a la roda de premsa del Govern, on Alba Vergés només ha estat capaç de concretar que les proves es farien "en breu". 

De fet, la Conselleria d'Interior fa dies que espera la decisió de Salut per poder fer les proves als agents. Segons la consellera de Salut, primer cal fer "una anàlisi per regions" i mirar si les proves les poden fer via mútua o al centre d'assistència primària. Però afirma: "En breu calculem que podrem tenir els 1.500 testats".

Els mossos que han estat de baixa o en aïllament preventiu no es poden reincorporar al servei fins que no es facin un test amb resultat negatiu, tal com ho va ordenar el Tribunal Superior de Justícia (TSJC), que també va detallar que les proves s'haurien de fer a casa dels agents. Davant de les dificultats logístiques per fer-ho d'aquesta manera, el cos va deixar de fer tests als mossos, que s'estan a casa malgrat rebre l'alta mèdica.

La prefectura dels Mossos d'Esquadra ha traslladat al cos que veu necessari "resoldre immediatament" la manera de fer proves diagnòstiques de coronavirus als agents, després d'una reunió amb els comandaments del cos en la qual van coincidir en la urgència de reactivar els tests per als agents, als qui no se'n fan des de mitjans d'abril.