La consellera de Salut, Alba Vergés, no assistirà aquest dijous al Consell Interterritorial de Salut que ha convocat el Ministeri de Sanitat. L'únic punt de l'ordre del dia d'aquesta reunió és la universalitat de la sanitat i fonts del Departament recorden que el Parlament ja va aprovar el juny del 2017 una llei que garantia aquest accés, ara suspesa pel Tribunal Constitucional (TC) arran d'un recurs del govern espanyol del PP. 

Vergés ha reiterat la petició de retirada d'aquest recurs perquè s'aixequi la suspensió. A més, també ha decidit no assistir al Consell perquè defensa una relació bilateral entre executius i perquè primer caldrà que se celebri la reunió entre els presidents Quim Torra i Pedro Sànchez.

Ja en el moment de la seva arribada al Departament de Salut, Vergés va reclamar a l'Estat la retirada del decret del 2012 que deixava sense cobertura sanitària gratuïta les persones immigrades en situació irregular i del recurs contra la llei d'accés sanitari universal aprovada al Parlament. L'article 1 d'aquesta llei defineix que tots els residents a Catalunya tenen dret a l'assistència amb càrrec a fons públics per mitjà del Servei Català de la Salut i el seu objectiu era restaurar aquesta universalitat que va tirar enrere el decret del Ministeri de Sanitat, aleshores liderat per la ministra popular Ana Mato.