La Covid és una amenaça per a qualsevol. I avui ha tocat a la consellera de Salut. Alba Vergés s'ha hagut de confinar aquest dimecres al seu domicili per haver estat en contacte amb un positiu de coronavirus. Així ho ha comunicat el Departament de Salut en un comunicat emès aquesta tarda, en el qual indiquen que es troba en bon estat de salut

D'aquesta manera, la consellera es perdrà l'arrencada de la campanya del seu partit, ERC, que comença aquest dijous. Segons indiquen fonts de la conselleria, Vergés va estar en contacte amb la persona contagiada de Covid el passat divendres. Això vol dir que haurà d'allargar l'aïllament fins al proper dilluns 1 de febrer i s'haurà de fer un test per descartar que s'hagi infectat. 

Fins aquest mateix dimecres, l'individu infectat amb qui va estar divendres passat no li ha comunicat que és positiu. És a dir, que des de divendres i fins aquest dimecres no ha pogut fer quarantena perquè no estava al corrent de la situació. Ara, els propers cinc dies que queden dels 10 que ha de durar el confinament per contacte estret amb un positiu, sí que els podrà passar fent la corresponent quarantena. 

Visita a Bellvitge amb Aragonès

Fa tot just 24 hores, aquest dimarts a la tarda, Vergés va participar en un acte a Bellvitge amb el vicepresident Pere Aragonès, que a la vegada és el candidat d'ERC a la presidència de la Generalitat. Aragonès ja va passar el coronavirus durant la primera onada de la pandèmia. La consellera i el vicepresident van estar visitant la nova ampliació de l'hospital, pensada justament per fer front a l'alta pressió hospitalària derivada de la pandèmia. Els acompanyaven el director del Servei Català de la Salut, Adrià Comella, i la directora gerent de l’Hospital de Bellvitge, Montserrat Figuerola.