La consellera d'Igualtat i Feminismes del Govern català, Tània Verge, ha instat la comunitat internacional a "impulsar canvis radicals en matèria de feminisme". Ho ha dit en la 67a Comissió de la Condició Jurídica i Social de les Dones de Nacions Unides, que se celebra aquests dies a la seu de l'ONU a Nova York. "La transformació feminista no és ni utòpica ni impossible, juntes podem tombar el patriarcat", ha afirmat Verge. A més, ha reivindicat que "sense igualtat no hi ha llibertat, ni individual ni col·lectiva", i ha assenyalat que la transformació feminista ha de ser també "transinclusiva i antiracista". Verge ha comparegut en nom del Govern i en representació de tots els governs locals i regionals que participen en la cimera.

La consellera ha destacat la importància d'impulsar polítiques feministes a tots els nivells, tant localment com regionalment. L'objectiu d'aquestes polítiques que ha reivindicat Verge és erradicar la violència masclista, garantir la participació política i social de dones i joves, promoure l'equitat en l'accés als serveis públics, lluitar contra la bretxa digital, crear espais públics segurs i inclusius, incorporar l'educació sexual en els currículums escolars i lluitar contra la pressió estètica, entre altres. També ha fet èmfasi en el paper que poden tenir els governs locals i regionals en el desplegament d'aquestes polítiques feministes.

La Comissió de la Condició Jurídica i Social de les Dones és un dels principals fòrums de promoció i monitoratge de polítiques feministes a escala mundial, i la consellera va ser convidada a parlar en nom del Govern i en representació de tots els governs locals i regionals que hi van participar. A més de participar a la Comissió, Verge també va participar en diversos actes que formaven part de la 67a edició de la cita.

A banda, durant el seu viatge a Nova York, aprofitarà per reunir-se amb representants d’ONU Dones, l’entitat de Nacions Unides destinada a fomentar l'apoderament de les dones; membres de la Comissió d’Igualtat de Gènere de la ciutat de Nova York; de la Global Alliance for Care, una plataforma que promou la democratització de les cures i de Women’s Environment and Development Organitzation. També té previst trobar-se amb la comissària de Drets Humans de la ciutat de Nova York, Annabel Palma, l'activista Jessica González-Rojas, o la congressista demòcrata Yvette Clarke, que destaca per la seva defensa en favor del dret a l’avortament i la lluita contra el canvi climàtic.