La consellera d'Igualtat i Feminismes, Tània Verge, ha aprofitat que aquest dijous 25 de novembre es commemora el Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència envers les Dones per reivindicar que cal un canvi en l'imaginari que tenim de les violències masclistes. "Necessitem ampliar el marc que tenim de les violències masclistes", ha insistit la consellera en una entrevista a Catalunya Ràdio. 

Ampliar el marc o reformular l’imaginari implica deixar enrere antics estereotips sobre que són aquesta mena de violències. "Hi ha que segueixen associant les violències masclistes als casos més extrems", ha lamentat Verge. Reduir les violències masclistes als feminicidis invisibilitza, minimitza i normalitza altres agressions com el ciberassetjament, la violència psicològica o els micromasclismes

La Conselleria d'Igualtat i Feminismes ha impulsat una campanya en el marc d'aquest 25-N per assenyalar les violències quotidianes. "Les violències contra les dones s’amaguen rere actituds quotidianes que semblen inofensives", remarca la campanya. 

La consellera també ha volgut destacar que hi ha altres marcs mentals de les violències masclistes que s'ha d'abolir. Per exemple, la concepció de què les dones corren més perill en els espais públics. Verge ha recordat que les dades exposen com la majoria de les agressions es produeixen en "espais d'ús quotidià, com a casa" i per persones conegudes. 

Posant el focus en els homes

"No hem d’amplificar el discurs de la por cap a les dones", ha sentenciat la consellera Verge, qui per contra aposta per posar el focus sobre els homes. Ha reivindicat que els homes han de responsabilitzar-se més de la lluita contra les violències masclistes.

"Quedar-se clavat en el 'no tots els homes' no és suficient", ha declarat. La consellera reclama que els homes també actuïn davant de les actituds masclistes dels seus entorns, en comptes de tolerar-les o assimilar-se com bromes o fets inofensius. Es tracta d’alçar la veu avant dels comentaris i les actituds d'altres homes, a la feina, als estudis, entre amics o familiars. 

Es tracta d'un aspecte que Verge també ha destacat a les seves xarxes socials en el context del 25-N. 

verge tuit 25N

 

 

Imatge principal: La consellera d'Igualtat i Feminismes, Tània Verge, durant la jornada de treball del Govern a Vall d'en Bas / Jordi Bedmar