La consellera d'Igualtat i Feminismes, Tània Verge, i la ministra d'Igualtat, Irene Montero, han constatat en una primera presa de contacte aquest dimecres a Madrid que comparteixen una "aposta ferma per la transformació feminista" i s'han emplaçat a treballar conjuntament. "En aquesta agenda política per garantir els drets de les dones, del col·lectiu LGTBI i per erradicar la discriminació etnoracial ens trobarem sempre", ha dit Verge en roda de premsa després de la reunió. Montero ha destacat la "sintonia" amb la consellera perquè "l'agenda compartida és molt àmplia" i ha afirmat que mantindran una comunicació institucional "fluida, còmplice i d'aliança feminista", amb caràcter gairebé quotidià, també en aquells aspectes en què tenen divergències.

En la compareixença davant dels mitjans de comunicació, Tània Verge ha assegurat que l'estructura legal de l'Estat espanyol en l'àmbit de la igualtat "ha anat quedant desactualitzada" i "es queda una mica curta respecte a tractats i convenis internacionals de referència". La consellera ha traslladat que aquestes "limitacions i dèficits restringeixen la capacitat d'executar polítiques d'igualtat pròpies".

La consellera d'Igualtat i Feminismes de la Generalitat també ha demanat que "s'aprofiti la innovació normativa" que es fa des de Catalunya i ha traslladat la necessitat de reformular com es fan les transferències de recursos cap a les comunitats autònomes. En aquest sentit, ha dit que haurien de tenir format plurianual. Verge també ha plantejat les demandes del col·lectiu trans de Catalunya en el marc de la llei que s'està tramitant a nivell estatal.

Un altre element que ha formulat Tània Verge durant la reunió ha estat la "necessitat que hi hagi codecisió efectiva" i que les autonomies s'impliquin "des de l'inici en el disseny i la planificació de projectes" perquè "atenguin la realitat territorial de com es gestionen els serveis".

Tant la consellera Verge com la ministra Montero han coincidit a criticar que els plans de recuperació europeus prioritzen sectors masculinitzats i no tenen una dotació suficient per a polítiques d'igualtat.