L'exlletrat del Tribunal Constitucional Joaquín Urias no ha deixat passar ni un dia des de l'anunci de la fugida d'Espanya del rei Joan Carles I per posar sobre la taula una possible extradició de l'emèrit. Urias es basa en el fet que, efectivament, Joan Carles està sent investigat al Suprem i que, per tant, "segueix sent jurídicament responsable" dins del territori espanyol.

L'exlletrat del TC ha assegurat que la possibilitat que el pròxim cop que veiem l'emèrit sigui "extradit i emmanillat" és molt probable i ha alertat que l'espectacle sobre la monarquia espanyola encara no ha acabat.

Joan Carles I ha comunicat aquest dilluns a Felip VI que marxa d'Espanya i que, per tant, abandonarà d'aquesta manera el Palau de la Zarzuela, on encara resideix. La Casa Reial ha fet pública la decisió després que els actuals monarques espanyols hagin finalitzat una ronda per les comunitats autònomes.

El rei emèrit afirma en la missiva adreçada a Felip VI que pren la decisió d'exiliar-se "amb profund sentiment però amb gran serenitat", i ho atribueix amb sordina a "certs esdeveniments passats de la meva vida privada".