La justícia espanyola ha patit avui un nou revés, després que la justícia belga ha decidit deixar Valtònyc en llibertat provisional fins que es resolgui l'euroordre de detenció. El raper ha comparegut avui a un jutjat d’instrucció de Bèlgica per l'euroordre que va emetre la justícia espanyola i ara queda a l'espera que es resolgui la petició d'extradició, una situació molt similar a la qual ja han viscut els consellers a l'exili.

Així ho ha explicat a Twitter l'advocat Simon Beakert, que ha volgut fer saber que el jutge ha considerat que Valtònyc no necessita estar en custòdia policial.

De fet, el seu advocat, Gonzalo Boye, ha fet un tuit que ja augurava que alguna cosa bona passaria:

El raper ha mostrat la seva felicitat a Twitter assegurant que "avui és un gran dia" i posant un toc d'humor a la situació posant damunt la taula que "Espanya ja no juga el Mundial, però jo continuo a quarts de final".

Valtònyc farà una roda de premsa aquesta tarda a les 17 hores per comentar "el partit i les jugades claus".

El raper és a Bèlgica des de principis de juny, quan va marxar de Mallorca per no haver d'entrar a la presó a complir la condemna per la lletra antimonàrquica de les seves cançons. Fins ara la justícia espanyola no ha aconseguit cap de les extradicions polítiques que ha demanat.