En el perfil personal de Twitter del raper Josep Miquel Arenas - àlies Valtònyc -, també hi ha referències a les darreres notícies sobre la detenció del president Carles Puigdemont. Però una d'elles és especialment curiosa. I és que el mallorquí ha llançat la selecció de futbol d'Itàlia contra la justícia espanyola. 

Ho ha fet a través d'una imatge del moment en el qual el jugador italià Giorgio Chiellini va mofar-se de Jordi Alba acusant-lo de mentider en el sorteig de la tanda de penals de les passades semifinals de l'Eurocopa. 

 

josep valtonyc tweet

D'entre les abraçades i els gestos d'afecte que semblaven irònics que es van registrar aquell dia, la imatge compartida per Valtònyc mostra com Chiellini mira Alba assenyalant-lo amb el dit i rient d'ell. 

 

Chiellini jordi alba

 

Puigdemont, en llibertat 

Valtònyc ha volgut representar, a través de la imatge, el que està passant ara mateix amb el president. Tot i que, segons fons del Tribunal Suprem, les euroordres contra ell "mai no es van desactivar", Puigdemont sortirà en breu en llibertat i sense mesures cautelars, segons ha pogut saber ElNacional.cat de fonts de la seva defensa.

El procediment judicial segueix en marxa després que el polític independentista va ser detingut aquests dijous quan viatjava a l'Alguer procedent de Brussel·les.

Aquesta hauria estat la decisió de la Cort d'Apel·lació de Sàsser, sobre la qual requeia la competència sobre la posada en llibertat o l'extradició del líder independentista. Entre aquesta tarda i demà al matí està previst que el jutge faci pública la seva resolució.

Fonts de la defensa asseguren que Puigdemont no té restriccions de moviments. Per aquesta raó, la previsió és que mantingui l'agenda que tenia prevista per aquest cap de setmana participant a l'Aplec Internacional d'Adifolk. L'agenda inclou també una reunió amb el president de la regió autònoma de Sardenya i amb el síndic de l'Alguer.

Abans que la Cort prengués la seva decisió, el jutge instructor Pablo Llarena ha fet arribar l'euroordre vigent des del 2019. Això no obstant, l'euroordre de Llarena entra en contradicció amb el pronunciament del Tribunal General de la UE que va assegurar que no hi havia possibilitat de risc imminent de Puigdemont, però també amb l'Advocat de l'Estat que va fer arribar un escrit al TGUE en aquest mateix sentit.

De fet, membres de la defensa de Puigdemont apunten que la fiscalia hauria expressat dubtes sobre la legalitat de l'euroordre del jutge Pablo Llarena.

La previsió era que Puigdemont declarés aquest migdia a través de videoconferència. Els seus advocats havien demanat que la declaració s'ajornés per donar temps al jutge per estudiar tota la documentació.

 

Imatge principal: El raper Valtònyc / ACN