La candidata a l'alcaldia de Barcelona de Valents, Eva Parera, ha afirmat que Esquerra Republicana i Junts per Catalunya conformen un Govern d'"extrema dreta". Parera s'ha justificat qüestionant si no complir la sentència del 25 de castellà a les aules no és un comportament que tindria l'extrema dreta: "Hi ha un govern que està dient que no vol aplicar una assignatura més de castellà a les aules. Això no és discriminació? No és extrema dreta?". La candidata del nou partit que pretén aglutinar l'espanyolisme en els propers comicis, ha anat encara més enllà. En una entrevista a La 2 i Ràdio 4, ha declarat que ERC és un partit "profundament xenòfob" amb tot allò que fa referència a Espanya i que Junts és un partit d'extrema dreta. 

"No banalitzem els termes", ha demanat Parera després d'afirmar que Catalunya està governada per l'extrema dreta. A més de per no complir la sentència TSJC, la candidata de Valents ha assenyalat que els dos partits sostenen idees d'extrema dreta. Segons ella, les formacions creuen en una superioritat racial catalana, conspiració que l'ha dut a sentenciar que els dos partits al govern són d'ultradreta. 

Ni Colau ni Maragall

Les aspiracions electorals de Parera no estan a la Generalitat, sinó a l'Ajuntament de Barcelona. És candidata a l'alcaldia i líder al consistori de la capital del seu partit. Anteriorment coneguts com a Barcelona pel Canvi, la formació de Parera va ser clau per a la investidura d'Ada Colau. En un futur escenari electoral, la candidata del nou partit afirma que no repetiria el seu suport a l'alcaldessa. Ha recalcat que no tornarà a “fer un gest responsable que no té un resultat efectiu”, ja que creu que els seus vots a Colau per evitar que Maragall fos alcalde no han servit. Parera ha arribat sobre les dues formacions: "És que són el mateix!". 

Malgrat no voler repetir el seu suport als comuns, Parera ha aprofitat per justificar les accions de la seva formació assegurant que era una tria responsable del proper alcalde. "Faig un gest responsable per deixar fora ERC de les decisions del govern i resulta que no, que el mateix govern el posa dins de les decisions", ha lamentat Parera, encara que ha afirmat que no se n'ha penedit. El penediment no ha tocat a la seva porta, ja que creu que el pitjor que li pot passar a Barcelona és que Ernest Maragall la governés. 

Segons Parera, el líder d'ERC al consistori "hauria animat, com feia la Generalitat, a cremar els carrers de Barcelona" després de la sentència del procés independentista i per això creu que hagués estat una irresponsabilitat que Maragall hagués estat alcalde.