El ple de les Corts Valencianes ha aprovat aquest dimecres la proposició de llei per la qual es regula i promou el plurilingüisme en el sistema educatiu valencià, presentada pels grups PSPV-PSOE, Compromís i Podem.

El nou projecte substitueix l'anterior decret-llei del plurilingüisme, anul·lat parcialment pel Tribunal Superior de Justícia (TSJ) del País Valencià després d'un recurs del sindicat CSI-F.

El text ha comptat amb el vot en contra del grup Ciutadans, que ha criticat el model valorant-lo com "plurilingüisme adulterat cap al nacionalisme" i per considerar que imposa el valencià, limitant la capacitat de decisió de les famílies. El grup popular també ha votat en contra, assenyalant que la proposta és "sectària i nacionalista" i que forma part del "procés valencià".

La proposició aprovada estableix un mínim d'un 25% d'hores lectives en castellà i valencià i entre el 15% i el 25% d'anglès. La resta de percentatges i la concreció de l'aplicació de la llei els establirà cada centre educatiu d'acord amb el seu projecte lingüístic.