El ministre d'Exteriors, Alfonso Dastis, està de vacances amb la seva família a l'Equador, i segons afirma eldiario.es s'està allotjant a la residència de l'ambaixador espanyol i gaudeix d'assistència de personal i de vehicles oficials del ministeri. 

El viatge no és de caràcter oficial i Dastis hi ha anat sense cap mena d'agenda d'actes. Segons han confirmat fonts del ministeri d'Exteriors al citat diari, les vacances les ha pagades el mateix ministre a excepció de la residència, els desplaçaments i els àpats, és a dir, tot el que és indispensable per poder fer un viatge.

Per justificar aquesta escapada familiar a l'Equador, el ministeri assegura que el ministre s'ha reunit amb la cancellera equatoriana María Fernanda Espinosa, tot i això, aquesta trobada no consta a l'agenda d'actes oficial de Dastis.

El govern espanyol era conscient que el ministre i família havien fet ús d'un cotxe oficial i al·legaven que ho feia per motius de seguretat. Si més no, el digital subratlla que a les recomanacions de viatge que Exteriors publica al seu web, referent a l'Equador només adverteix d'"activitat sísmica i volcans actius".

Alfonso Dastis va nomenar Carlos Abellá i de Arístegui ambaixador d'Espanya a l'Equador el passat mes de febrer, segons consta al Butlletí Oficial de l'Estat.

La notícia del viatge del ministre d'Exteriors se suma a la que la setmana passada va treure a la llum eldiario.es sobre el marit de la ministra de Defensa, María Dolores de Cospedal. La ministra va permetre que el seu marit viatgés a bord d'un creuer de luxe amb el qual l'armada premia autoritats i familiars dels mariners.