El sindicat USTEC-STEs ha defensat en una entrevista a RAC1 que ara mateix “no es pot tornar a les aules” perquè "no s’han pres mesures suficients".

El sindicat ha criticat que la conselleria d’Educació “no ha fet els deures” perquè al seu entendre no s’han fet PCR prèvies als professionals, no s’han reduït les ràtios, no hi ha prou mascaretes FFP2 ni sistemes de ventilació adients. La portaveu del sindicat, Iolanda Segura, ha demanat a Educació que escolti els experts i garanteixi que la tornada a l’escola és segura.

Segura ha indicat que el departament i el conseller Josep Bargalló han d’escoltar els experts. "Si cal esperar uns dies, començar de manera esglaonada o amb qualsevol mesura que suposi tornar a les escoles de manera segura, nosaltres hi donarem suport", ha apuntat. 

A més, USTEC ha reclamat que els docents vulnerables no hagin de tornar a la feina i que els seus substituts cobrin el període nadalenc.

El sindicat ha portat carbó aquest divendres a les portes del Departament d’Educació per criticar la seva gestió de la pandèmia.

Les conselleries d'Educació i Salut asseguren que els cribratges a tots els professionals educatius començaran dilluns vinent, coincidint amb el retorn a les aules. Seran proves voluntàries amb una automostra per frotis nasal. En total són prop de 170.000 professionals els que faran la prova, però la campanya de testatge serà progressiva i esglaonada.

El secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, ha insistit en declaracions a Aquí, amb Josep Cuní, que cal “intentar” la tornada a l’escola tal com està prevista i que “si d’aquí a tres setmanes no podem [tirar endavant], replegarem”.