L'Associació Catalana d’Universitats Públiques (ACUP) exigeix que es deixi la universitat al marge de la "pugna política" pels casos de titulacions "irregulars" que afecten diversos dirigents. Després de la polèmica pels màsters de Cristina Cifuentes, Pablo Casado i Carmen Montón, la tesi de Pedro Sánchez i les revelacions d'Ada Colau que li van oferir "facilitats" per acabar la carrera, les universitats catalanes han sortit en defensa de la feina que es fa als seus centres.

L'ACUP assegura que els casos objecte ara de polèmica són situacions "excepcionals", "puntuals i concretes", i defensa els controls "exhaustius" que es fan a les universitats. En aquest sentit, reclamen que no se'ls utilitzi com a "arma llancívola" i alerten que "el que està en risc és la reputació del sistema". Una situació, afirmen, que també afecta la seva "projecció internacional".

El col·lectiu insisteix que la universitat "garanteix la igualtat d'oportunitats" i demana als responsables polítics que atenguin les necessitats que tenen, com el finançament, l'autonomia universitària o l'envelliment de les plantilles.

L'ens aplega la Universitat de Barcelona (UB), Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), Universitat Pompeu Fabra (UPF), Universitat de Girona (UdG), Universitat de Lleida (UdL), Universitat Rovira i Virgili (URV) i la Universitat Oberta de Catalunya (UOC).