Representants del claustre de les universitats públiques catalanes presentaran als òrgans de govern de les respectives institucions mocions de suport al referèndum perquè s'aprovin les properes setmanes. “És una mostra clara del compromís de les comunitats universitàries del país perquè la solució al conflicte polític que viu Catalunya se solucioni debatent i finalment votant”, ha assegurat Joan Ignasi Elena, portaveu del Pacte Nacional pel Referèndum.

La coordinadora Carme Laura Gil ha recordat que les universitats públiques catalanes ja estaven adherides al Pacte Nacional pel Dret a Decidir: “Passar ara al Pacte Nacional pel Referèndum és el pas lògic”. Gil ha agraït l’alt grau d’implicació amb el referèndum de les universitats “perquè aquí és on es conrea el talent, la passió per la recerca i el debat”.

L’anunci coincideix amb una jornada de recollida de suports al referèndum a les universitats emmarcada en la campanya que el Pacte va iniciar per Sant Jordi. S'han instal·lat punts de recollida en una quinzena de campus d’universitats públiques excepte a la UAB, on ja es va fer fa uns dies.

La iniciativa compta amb el suport de la plataforma Universitats per la República i la col·laboració del Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC), l’Associació d'Estudiants Progressistes (AEP) i la Federació Nacional d'Estudiants de Catalunya (FNEC). “Una mostra més de la transversalitat que hi ha dins del Pacte i sobretot en la defensa del Referèndum”, ha assegurat Carme Laura Gil.

Una vintena d'exrectors, al costat del referèndum

El grup coordinador del PNR també ha anunciat que una vintena d'exrectors han mostrat el seu suport al referèndum. Són: Enric Argullol, Universitat Pompeu Fabra; Lluis Arola, Universitat Rovira i Virgili; Joan Batlle, Universitat de Girona; Assumpta Fargas, Universitat de Vic; Gabriel Ferraté, Universitat Politècnica de Catalunya; Josep Ferrer Llop, UPC; Anna M. Geli, UdG; Antoni Giró, UPC, Francesc X. Grau, URV; Joan Martí i Castell, URV; Josep Maria Nadal, UdG; Josep Argemí, Universitat Internacional de Catalunya; Ramon Pascual, Universitat Autònoma de Barcelona; Màrius Rubiralta, Universitat de Barcelona; David Serrat, UB; Carles Solà, UAB; Ricard Torrents, UVic; Imma Tubella, Universitat Oberta de Catalunya; i Joan Viñas, UdL.