El claustre de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya (UVIC-UCC) ha aprovat el manifest, votat per les set universitats públiques catalanes, de rebuig a la sentència del Tribunal Suprem i de petició de llibertat per als líders del procés empresonats.

El claustre de la UVIC ha aprovat el manifest per 223 vots a favor, 10 en contra i 8 en blanc. El document ja l'ha aprovat la Universitat de Lleida, la Universitat de Barcelona, la Universitat Autònoma de Barcelona, la Universitat Politècnica de Catalunya, la Universitat Rovira i Virgili, la Universitat Pompeu Fabra i la Universitat de Girona.


El text, que va presentar el representant del Personal d'Administració i Servei (PAS) al Consell de Govern, Josep Bisquert, recull que "no hi ha marge per al silenci de la institució universitària davant la situació actual de repressió i erosió de les llibertats i els drets civils" i exigeix la "posada en llibertat immediata de les persones injustament condemnades i la tornada dels exiliats". També expressa el seu suport a les "mobilitzacions cíviques i pacífiques a favor dels drets civils i per la llibertat dels condemnats".

La Junta de Rectorat ja va fer públic el 22 d'octubre un comunicat en què expressava el seu "desacord" amb la sentència a través d'un comunicat en què també emplaçava tots els actors implicats a "obrir un espai de diàleg en confiança per resoldre un problema que no hauria d'haver sortit de l'àmbit polític".

Flexibilitat en l'avaluació

La Junta de Rectorat i els degans de la UVic-UCC també han acordat concedir flexibilitat als estudiants pel que fa a l'assistència obligatòria i l'activitat avaluativa fins al pròxim 10 de novembre.