La Universitat de St Andrews, a Escòcia, ha expressat el seu suport a la consellera Clara Ponsatí, que és professora d'Economia al centre. En un comunicat, la institució ha advertit que "hi ha arguments legítims" per pensar que Ponsatí està sent "perseguida per defensar les seves idees polítiques".

La rectora de la Universitat, Sally Mapstone, ha assegurat que la institució està "compromesa en la defensa de la llibertat d'expressió" i "profundament preocupada pels recents esdeveniments, els motius i les seves potencials conseqüències". "La Clara és una companya molt apreciada i estem compromesos a protegir-la i donar-li suport", assegura el comunicat de la Universitat de St Andrews, difós coincidint amb l'euroordre contra la que va ser consellera d'Educació del govern de Carles Puigdemont.

Escòcia ha confirmat que ja ha rebut l'euroordre contra Ponsatí. La policia escocesa ja està en contacte amb el seu advocat perquè s'entregui en les properes hores. La primera ministra escocesa, Nicola Sturgeon, va expressar la seva oposició a l'actitud del govern espanyol amb els líders independentistes però va advertir que no pot interferir en el procés judicial en marxa.

Concentració estudiantil en suport a Ponsatí

Els estudiants de la Universitat de St. Andrews també han donat a Clara Ponsatí davant l'euroordre del jutge Llarena i una possible extradició. Una de les organitzadores de la protesta, l'estudiant Stephanie Melnick, ha assegurat a CommonSpace que 'acció no és per la independència de Catalunya, sinó perquè consideren que s'estaria atemptant contra la llibertat d'expressió i la democràcia. La concentració serà el pròxim 2 d'abril davant de la unió d'estudiants de la universitat. Melnick també ha afegit que la campanya ha tingut una bona rebuda entre els estudiants i els residents de la zona.