L'èxtasi espanyolista ha començat el mati d'aquest diumenge a la plaça d'Artós de Barcelona. Desenes d'espanyolistes convocats pel col·lectiu 'Los de Artós' s'han concentrat a la plaça del barri de Sarrià per dirigir-se després cap a la manifestació de Societat Civil que se celebrarà a partir d eles 12 hores al passeig de Gràcia.

Tot i que la majoria de convocats eren menors d'edat i amb banderes rojigualdes, els feixistes de la Falange no han tardat en aparèixer amb bandera inclosa. A més, alguns altres manifestants també han lluit banderes franquistes.

falangistes artos marc gonzalez

Al cap de mitja hora, la concentració ha baixat per la Via Augusta custodiada per un parell de cotxes de la Guàrdia Urbana. Com que el trajecte fins arribar a la concentració de SCC no és precisament curt, els joves, que encapçalaven la marxa han llançat tot tipus de càntics folklòrics com "esta es la juventud de España", "dónde están los CDR" o "Puigdemont a prisión" per entretenir-se i que l'ànim de la marxa no caigués.

Al seu pas fins el passeig de Gràcia, els espanyolistes han proliferat tota mena de càntics unionistes cada vegada que veien una estelada onejant des d'un balcó.

Entre els concentrats s'han deixat veure alguns elements franquistes, tant en banderes com en samarretes. Els portadors d'aquests símbols han anat durant tot el recorregut perfectament integrats amb la resta de manifestants.

bandera franquista artos - marc gonzalez

bandera franquista artos - marc gonzalez

Finalment, 'Los de Artós' han enfilat pel carrer València de l'Eixample fins arribar al passeig de gràcia, on uns pocs concentrats que ja estaven al passeig de Gràcia els han rebut entre aplaudiments i crits de "Viva España!".