Calma tensa a plaça Urquinaona davant el cordó policial de Via Laietana.

De fet, molt tensa. Tant dels manifestants, que volen evitar com sigui més aldarulls i les càrregues policials, com de la policia, que ha avisat ja sis vegades.

I en escena irromp un esvalotador amb ànims d'encendre l'ambient i desencadenar una nova nit complexa. Els Mossos l'han acabat enretirant i identificant, però ha estat més d'una hora escalfant l'ambient.

L'esvalotador ha encès la multitud, que mira d'aguantar com pot i evitar que hi hagi aldarulls. Amb tot, cada cop hi ha més llançaments d'objectes. Fins a sis avisos ha fet ja la policia i s'han emportat una persona retinguda. L'esvalotador ha acabat fent declaracions a la premsa i tot exposant la seva versió dels fets i explicant que els manifestants són violents.

La policia espanyola protegeix l'esvalotador perquè ningú li doni un mal cop. Ja ha hagut de sortir corrents un cop quan increpava els manifestants i els intentava provocar. L'home ha anat a saludar el CNP aixecant el braç com si fes la salutació nazi. Però ha continuat rondant per la primera línia policial.

Els Mossos finalment l'han identificat, tot i el temor que tenien que si el retenien, s'ocasionés "un tumult".