L'unionisme s'ha quedat amb les ganes de clamar contra el català a la plaça de Sant Jaume. Els Mossos han impedit que arribessin a la plaça perquè un grup d'independentistes hi estava fent una manifestació, justament, a favor de l'escola catalana.

Han estat més d'un miler els unionistes que s'han manifestat aquest diumenge pels carrers de Barcelona per reclamar la imposició del castellà a les aules catalanes. La marxa ha avançat de manera pacífica fins a la Via Laietana, on els Mossos d'Esquadra els han barrat el pas per fer un cordó entre ells i grup independentista que era a la plaça de Sant Jaume. 

Diversos manifestants, visiblement enfadats i descontrolats, s'han encarat amb els Mossos que formaven el cordó per intentar arribar a Sant Jaume mentre els cridaven consignes com "On éreu l'1 d'octubre?" o "Aquesta policia no ens representa"; fins i tot un ha arribat a les mans amb un agent.

Adrià Rovira

La manifestació ha anat des de la plaça de la Universitat fins a la plaça de Ramon Berenguer el Gran, després de no haver pogut arribar a Sant Jaume perquè hi havia la manifestació independentista. Els manifestants unionistes han insultat els manifestants independentistes, que es eren a l'altra costat del cordó policial, i intentaven traspassar el cordó dels Mossos

Per la seva banda, l'organització de la manifestació, la plataforma Hablamos español, ha denunciat que no han pogut arribar a la seva destinació perquè hi havia una altra manifestació. La seva presidenta, Gloria Lago, ha dit que els independentistes "els odien", just abans de començar la marxa. 

Comissaria de la policia espanyola

La manifestació ha passat per davant de la comissaria de la policia espanyola de la Via Laietana, on els manifestants, que reclamaven el castellà a les aules, han donat suport "a la seva policia" i l'han aplaudit durant una llarga estona.

Adrià Rovira

Adrià Rovira

Adrià Rovira