Davant el rebuig massiu de moltes associacions, entitats i administracions jurídiques davant l'amnistia, hi ha sectors del sistema judicial que surten en defensa d'aquesta futura llei. Així ho ha fet la Unió Progressista de Fiscals (UPF), concretament, el seu president Jesús Arteaga en una entrevista a elDiario.es, on ha sentenciat: "La nostra obligació és complir les lleis, es digui d'amnistia o del que sigui". A més, Arteaga ha denunciat el posicionament en contra de l'amnistia del Consell General del Poder Judicial i l'ha definit com a "aberrant", "És un òrgan que fa gairebé cinc anys que està de complert mandat i que no està al complet", ha recordat. 

🔴 Acords per a la investidura de Pedro Sánchez, DIRECTE | Última hora de la llei d'amnistia

"No entenem com alguns estaments s'avancen tant i ja la donen per dolenta o per bona [la hipotètica llei d'amnistia] quan, si més no, no manejo cap text. La nostra obligació és complir les lleis, es digui d'amnistia o del que sigui", ha remarcat Arteaga, qui ha afegit: "En tot cas, no crec que una llei atemptarà tan greument contra l'ordre constitucional. I m'arrisco dient això perquè no la conec". El president de la UPF ha apuntat que dins de l'entitat hi ha diferents opinions sobre aquesta futura llei, però remarca que no tenen el costum de ficar-se en política. 

Preguntat pel polèmic lawfare, Arteaga ha apuntat: "Pel que fa a les referències al lawfare recollides al text del pacte PSOE-Junts, em reitero en la defensa de la separació de poders del nostre sistema constitucional democràtic. Subratllo l'obligació constitucional de respectar la independència dels jutges i l'autonomia dels fiscals en el desenvolupament de la feina, sense supervisió ni tuteles per altres poders".

Els socialistes estudien el registre de la llei d'amnistia

El PSOE espera registrar aquest dilluns, 13 de novembre, la llei d'amnistia pactada amb els partits independentistes, i el seu objectiu és que la proposició de llei estigui signada pels socis d'investidura que s'han mostrat a favor de la mesura, segons informa Europa Press. Per tant, esperen que la iniciativa la presentin conjuntament amb Sumar, ERC, Junts, PNB, Bildu i BNG, tots els socis d'investidura a excepció de Coalició Canària, que ja ha tancat un acord per fer president el candidat socialista, Pedro Sánchez, encara que no és a favor de l'amnistia. Des de Ferraz no hi ha pressa per presentar la norma i apunten com a data probable aquest dilluns, la vigília de la reunió setmanal de la Mesa del Congrés, que és l'òrgan on la iniciativa ha de passar el primer filtre.

 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!