La Comissió Europea ha insistit avui que mai comenta "els resultats d'eleccions regionals" a la Unió Europea, com és el cas dels comicis al Parlament de Catalunya del passat 21 de desembre. "No tenim comentaris sobre resultats d'eleccions regionals, com és sempre el cas", ha indicat en la roda de premsa diària de la Comissió Europea la portaveu comunitària Mina Andreeva, preguntada per la posició de la Comissió davant el resultat dels comicis a Catalunya.

La portaveu ha afegit, mantenint la posició de distanciament respecte a la qüestió catalana, que la posició de les institucions europees sobre Catalunya "és ben coneguda, ha estat repetida molt sovint i a tota mena de nivells, i també en aquesta sala de premsa".

Un altre portaveu de la institució, Margaritis Schinas, va descartar la setmana de les eleccions "especular" apuntant que "primer cal tenir un govern". "Les eleccions de dijous són unes eleccions per escollir un govern regional i la Comissió Europea treballarà sempre amb tots els governs regionals, és la nostra manera d'operar", va assenyalar llavors Schinas.