El portaveu d'Unidas Podemos al Congrés, Pablo Echenique, ha considerat que és "gravíssim per a la democràcia" que existeixin "sospites de corrupció sobre la Casa Reial" després de conèixer-se que la Fiscalia del Tribunal Suprem ha acordat assumir la investigació sobre la construcció de l'AVE del desert. Ho ha fet després de conèixer-se que la Fiscalia del Tribunal Suprem investigarà la construcció de l'AVE que uneix les ciutats de Medina i la Meca, en comprovar que una de les persones involucrades en els fets seria el rei emèrit, Joan Carles de Borbó, aforat davant de l'alt tribunal.

Echenique ha anunciat que el grup parlamentari explorarà "totes les vies judicials" i també les parlamentàries "per arribar al fons de l'assumpte", ja que entén que "no és tolerable en un país modern com Espanya que la Corona pugui ser una pantalla per enriquir-se i delinquir". Tanmateix, el passat 7 d'abril el mateix Echenique va demanar en el Congrés esperar per investigar el rei Joan Carles, ja que, encara que el partit va demanar al març una comissió d'investigació, considerava que no era moment de seguir endavant a causa de la crisi de la Covid-19. Unidas Podemos no va subscriure llavors una petició firmada per diverses formacions, entre elles ERC, JxCat, Bildu, BNG, Compromís i Más País, per obrir una comissió d'investigació sobre les possibles activitats il·lícites del monarca.

La posició que mantenia a l'abril diferia de la que el grup de Pablo Iglesias va afirmar el passat 5 de març, quan Unidas Podemos va tensar la corda amb el seu soci de govern en demanar una investigació que arribés fins al final, després de conèixer-se que la Fiscalia de Ginebra investigava unes donacions milionàries a la seva amiga Corinna zu Sayn-Wittgenstein.

El passat 15 de març, la Casa Reial va emetre un comunicat en el qual informava de la decisió de Felip VI de renunciar a aquesta herència després de les informacions publicades en les quals s'assegurava que és beneficiari d'una societat offshore creada pel rei Joan Carles i vinculada a una donació de 65 milions d'euros de l'Aràbia Saudita.