L'Associació per a la Recuperació de la Memòria Històrica (ARMH) ha presentat una queixa davant del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) on demana que es corregeixi l'expressió inclosa en la resolució del Tribunal Suprem que paralitzava cautelarment l'exhumació de Franco. En aquesta, els cinc magistrats afirmaven que el dictador havia estat cap de l'Estat des de l'1 d'octubre del 1936 (tot just iniciada la Guerra Civil) i fins a la seva mort, el 20 de novembre de 1975.

L'associació vol saber si l'expressió estava inclosa en el recurs de la família Franco i s'ha transcrit directament, i demanen que es canviï l'expressió. L'associació critica que no s'hagi tingut en compte que el president del govern espanyol era Manuel Azaña, escollit democràticament el maig del 1936. "Fer aquesta afirmació és com dir que el colpista Tejero va ser durant unes hores president del Congrés o del govern espanyol", es pregunta el president, Emilio Silva.

Juntament amb la queixa, l'associació ha adjuntat un informe del relator de les Nacions Unides Pablo de Greiff sobre la situació de les víctimes del franquisme a l'Estat, on ressalta la "manca de formació" de la judicatura espanyola en matèria de drets humans i memòria històrica.