El partit d'extrema dreta Vox s'ha presentat aquest matí a Barcelona amb la intenció de concórrer a les eleccions municipals del 2019 i disputar a Ciutadans el vot unionista. Amb crits de "Puigdemont a la presó", "Visca la Guàrdia Civil" i "Espanya unida mai serà vençuda", 1.500 persones, segons l'organització "l'acte més multitudinari que han fet mai", han assistit a la conferència "L'Espanya que ha de venir" que s'ha celebrat a l'Hotel Barceló Sants. 

Els líders de Vox han denunciat que a Catalunya s'ha passat "del lladre Pujol al colpista de Puigdemont" i que a les escoles catalanes "s'inocula" als nens "el virus del nacionalisme".

El president de Vox, Santiago Abascal, ha dit que el seu partit és víctima d'una campanya que els pretén etiquetar de "feixistes, xenòfobs i masclistes". Abascal ha demanat una Espanya unitària que abandoni "l'estat de les autonomies"; conscient "que és molt difícil", ha apostat per recuperar les "competències essencials". "No hem vingut aquí a demanar perdó, hem vingut a demanar explicacions als que han portat Espanya a la ruïna". 

El secretari general de Vox, Javier Ortega, ha desgranat totes les querelles que l'organització ha presentat contra els líders del procés i ha destacat la “valentia” i “fermesa” de les actuacions del desaparegut fiscal general de l’Estat, José Manuel Maza, que va signar les querelles per rebel·lió i sedició contra Puigdemont, i del jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena, que instrueix els processos contra els presos polítics i els consellers exiliats. N'ha dit que no van cedir a “les pressions” de ningú, ni a les del govern del PP. 

Ortega ha criticat el paper de la justícia europea, especialment de Bèlgica i Alemanya. “Aquesta Europa que diu que és amiga d’Espanya ens ha abandonat en el moment que més la necessitàvem”, ha dit. El secretari general ha afegit que els tribunals belgues i alemanys “han trepitjat” la raó de ser de l’euroordre i els ha acusat de donar refugi als qui seran “el germen de la desunió d’Europa”. Ha acabat amb el crit de “Visca Catalunya, visca el Rei i visca la irrenunciable unitat d’Espanya”.