El sindicat UGT de Catalunya ha celebrat aquesta tarda un acte per demanar la llibertat de la consellera Dolors Bassa, actualment reclosa a la presó Puig de les Basses de Figueres, i també per demanar la derogació de la Llei Mordassa, aprovada pel govern del PP "per impedir la protesta social contra les mesures que han implementat i contra les que ens hem rebel·lat els sindicats". 

El líder ugetista català, Camil Ros, ha explicat que "el d'avui és un acte d'humanitat, perquè, s'estigui d'acord o no amb la seva ideologia, està injustificat que la Dolors ―i tots els altres també― estigui tancada a la presó". En aquest sentit, doncs, Ros ha explicat que "demanem la seva llibertat i la de tots els altres, però ho focalitzem en la Dolors per la seva proximitat amb la UGT". 

Durant l'acte, que ha aglomerat una cinquantena de persones, s'han demanat signatures als sindicalistes per a un manifest per demanar la llibertat de la consellera, i des de l'organització asseguren que "ja tenim més de 400 signatures". "Ho fem des de la nostra condició de sindicalistes de la UGT i a títol exclusivament personal", s'explica en el manifest. "Ho fem perquè creiem que els treballadors hem de respondre a la regressió antidemocràtica que, de la mà del govern del PP, ha experimentat aquest país en els darrers anys", recorda. 

penya UGT dolors bassa llibertat SergiAlcazar

Foto: Sergi Alcàzar

Per últim, Ros ha llegit una carta que la consellera de Treball i Afers Socials ha escrit per a l'acte, en què explica com se sent a la presó i agraeix l'acte per reivindicar-la. 

Negociar "sense condicions"

Els sindicalistes han fet un homenatge a Dolors Bassa i han assegurat la necessitat de negociar, però "sense condicions". En aquest sentit, "nosaltres, els sindicalistes, si d'alguna cosa en sabem és de negociacions. Reclamem una negociació sense condicions i la llibertat per als presos polítics", reivindiquen des de la UGT.

Alhora, s'ha fet una crítica a "aquells que diuen que la llei està per complir-la, els diem que amb la llei ens abaixen les pensions, amb la llei les dones cobren menys que els homes". 

acte dolors bassa ugt sergi

Foto: Sergi Alcàzar

L'acte ha acabat amb crits de "Llibertat!" i la petició de "seguir amb la campanya d'adhesió" per demanar la llibertat dels presos.