La UAB ha cedit a les exigències de la Junta Electoral Provincial i ha tapat les pintades i murals amb missatges polítics a favor de la independència, el socialisme i el feminisme. Així ho han difós a través de Twitter els dos sindicats estudiantils enfrontats per aquesta qüestió: el Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC) i 'S'ha Acabat!'.

La Junta Electoral de Sabadell havia llançat un ultimàtum el passat dijous en què urgia a "retirar qualsevol símbol partidista o de naturalesa política que es trobi a les seves instal·lacions".

El SEPC ha denunciat l'acció a través de Twitter: "La UAB fa 50 anys i no ha trobat millor manera de celebrar-ho que fent un acte sobre el moviment estudiantil i tapant el mural històric". A més, han anunciat la convocatòria de noves concentracions. 

Per la seva banda, el sindicat espanyolista 'S'ha Acabat' ha celebrat la decisió de la universitat i ha tret pit: "Us ho vam prometre i, com sempre, hem complert". "Gràcies per confiar en nosaltres", han afegit.