La cadena de televisió pública estatal espanyola, TVE, ha esborrat la imatge del president català, Carles Puigdemont, en la retransmissió en directe del minut de silenci celebrat aquest divendres al migdia a la plaça Catalunya de Barcelona en senyal de rebuig per l'atemptat.

Els enquadraments de la primera fila d'autoritats s'han limitat pràcticament a focalitzar la imatge del rei Felipe VI, que ha encapçalat l'acte i, a la seva dreta, del president del Govern espanyol, Mariano Rajoy, així com la vicepresidenta, Soraya Sáenz de Santamaría. Per contra, Puigdemont, situat protocol·làriament a l'esquerra del monarca, pràcticament és invisible durant la major part de la retransmissió.

De fet, el president, l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, el vicepresident, Oriol Junqueras i altres polítics catalans només apareixen en el tram final, per donar pas a un pla general de la concentració a la qual han assistit milers de persones. Això sí, el web de TVE ha encapçalat la informació amb una imatge de Felip VI flanquejat pels presidents espanyol i català, com es pot apreciar a continuació.

Cadenes internacionals de televisió com la BBC i Sky News han difós les mateixes imatges a partir del senyal de TVE. En canvi, altres com la CNN han mostrat tots els polítics presents en primer terme. La intencionalitat dels plans escollits no ha passat desapercebuda a les xarxes socials.

L'escriptor Suso de Toro ha parlat de "pura ofensiva mediàtica". "No és innocent, és culpable. Avui no descansa la Brunete mediàtica. Visca els Mossos", ha escrit des del seu compte de Twitter.