TVE, durant la informació en directe de l'operació de la Guàrdia Civil contra El Vallenc, va denunciar una agressió contra la seva locutora per part dels manifestants. "Están agredint gairebé el nostre reporter", va assegurar la periodista Sandra Sangermán.

En realitat, aquesta agressió no va existir. A través de les xarxes s'ha ofert una altra gravació de l'escena des d'un altre angle, penjada per @Olgasool, en què es constata que una manifestant es limita a intentar mostrar una bandera a favor del referèndum darrere de la reportera i que és apartada amb contundència per l'operador de càmera de TVE.

A FormulaTV aquest episodi s'ha qualificat de "fet lamentable protagonitzat pels independentistes més radicals". ESdiario ho ha qualificat d'"impresentable" i de "fet vergonyós". Segons la descripció d'aquest mitjà, "radicals catalans interrompen una connexió tot agredint el reporter de Televisió Espanyola". A les xarxes hi ha hagut fortes crítiques a la "manipulació" comesa per TVE.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat