TV3 i Catalunya Ràdio han rebutjat l'emissió de la campanya publicitària de Debat Constituent, al·legant que és de contingut polític, segons ha indicat aquesta entitat. Davant d'això han decidit difondre els vídeos a la xarxa. Segons Debat Constituent, que està presidit per Lluís Llach, la llei de l’Audiovisual catalana que regula aquestes qüestions "és obsoleta i coarta l’expressió política de la ciutadania al marge dels partits polítics". 

Debat Constituent ha desplegat pel territori un procés participatiu perquè la societat civil debati sobre tots els àmbits que hauria d’incloure una futura Constitució catalana. Els debats pel territori inclouen un formulari de 144 preguntes sobre cadascun d'aquests àmbits, des dels drets i la participació política, fins al règim econòmic, organització territorial o seguretat i relacions internacionals. Per participar en aquest procés cal estar registrat al web i es pot participar en tots els àmbits o en aquells en què es tingui interès. El Debat Constituent es va posar en marxa fa tres anys, però va patir també la frenada arran de la Covid. El mes de maig de l'any passat va entrar en l’anomenada fase participativa, en què els ciutadans que hi volen intervenir responen a les qüestions que se'ls plantegen sobre el funcionament d'una futura constitució.

L'entitat es va crear durant el mandat del president Quim Torra, per treballar sobre la futura República catalana. Aquest ha estat un dels debats que han fet al país concretament a Llançà (Alt Empordà), amb la presència del periodista Albano Dante Fachin. Se n'han celebrat diversos amb presència d'especialistes en cada matèria a tractar.

Lluís Llach va tornar a pujar als escenaris el 18 de desembre per impulsar la plataforma, en un memorable concert al Palau Sant Jordi. Ho va fer acompanyat d'Els Catarres, Joan Dausà, Gemma Humet, Suu, Natxo Tarrés, Joan Reig, Montse Castellà, Mag Lari i Marta Carrasco, en un espectacle que van dirigir Carles Cases i Lluís Danés.