La televisió suïssa (RTS) ha emès un reportatge sobre el llarg periple de 650 quilòmetres que ha de fer la dona de Jordi Cuixart, Txell Bonet, per veure el president d'Òmnium a la presó de Soto del Real. El programa segueix la dona de Cuixart des de casa seva, quan amb el seu nadó enfila cap a l'estació de tren, i inclou declaracions seves i d'un representant d'Amnistia Internacional. La televisió queda visiblement impactada per la duresa de la situació d'un pres polític en presó preventiva.

"Txell Bonet és la dona del que a Catalunya se'n diu un pres polític. El seu marit, Jordi Cuixart, està empresonat des de fa 6 mesos. La seva dona és periodista i s'ha d'ocupar del seu fill tota sola. Avui s'han de trobar a la presó, que es troba a Madrid. Anar-lo a veure representa un trajecte de 650 quilòmetres", narra la televisió. Bonet explica que poden fer aquestes visites als presos per xarxa de solidaritat que s'ha muntat a Catalunya, que els ajuda econòmicament.

La televisió suïssa entrevista després el director d'Amnistia Internacional a Espanya, Esteban Beltran, que afirma que aquesta detenció és "absolutament inacceptable". "Poden haver comès algun delicte menor de desordres públics, però això no justifica una detenció preventiva i una acusació de rebel·lió", indica.

La televisió recorda que la Justícia alemanya ha rebutjat l'extradició de Puigdemont a Espanya per rebel·lió, i apunta que la decisió final que prengui Alemanya pot servir de referència a altres països europeus.