"Diuen que, en altres temps, l'Armada espanyola necessitava molts obstacles i infortunis per malmetre's. Sotsobrar o naufragar, potser; ser derrotada pel foc de canó, missió gairebé impossible. Però ara l'Armada espanyola viu una època en què els desastres es consumen sense necessitat de gran bel·licositat ni rebombori. N'hi ha prou amb un port, una trista escullera, un projecte o un curs acadèmic per provocar la més grotesca de les situacions". Així comença l'article que ha fet la televisió Russia Today sobre els "dos ridículs" de l'Armada espanyola de la darrera setmana.

La cadena russa es fa ressò, doncs, de les gestes dels dos vaixells de l'Exèrcit espanyol que han protagonitzat situacions esperpèntiques la darrera setmana. Un és el famós 'Audaz', del qual Russia Today es pregunta "per què es va preferir que els rescatats fossin traslladats a Espanya en una embarcació militar i no per un mitjà aeri", i més tenint en compte que l'embarcació només havia fet el 10% del trajecte quan els migrants van ser finalment desembarcats a l'illa italiana de Lampedusa.

"El que va passar al port italià és una de les majors vergonyes de la història de l'Armada espanyola: el vaixell no cabia al port", es burla la cadena. "Les autoritats italianes estaven estupefactes davant la situació", afegeix.

L'altre fet del qual es fa ressò la TV russa és el que va passar amb el 'Turia', que va quedar encallat a la Manga del Mar Menor (Múrcia) quan participava en tasques de rescat de l'accident d'un avió en què va morir un pilot.

"A dia d'avui, el 'Turia', que a prop ha estat d'enfonsar-se, continua lluitant per reflotar com si estigués en cures intensives. Té una via d'aigua de deu metres, com el tall que clavaven els pirates que assaltaven l'Armada espanyola, i ha estat necessari que s'extragués tot el combustible del seu interior. Si no fos per un vaixell de Salvament Marítim, el 'Turia' ja reposaria juntament amb l'escullera", explica Russia Today.

Finalment, Russia Today conclou com a reflexió final que aquestes dues negligències no sembla que canviaran el futur de l'Armada. "No si tenim en compte l'absència de crítiques en les manifestacions de la ministra de Defensa, Margarita Robles, i altres membres del govern espanyol: o l'escassa atenció que han despertat aquests lamentables sinistres en els grans mitjans de comunicació espanyols", reflexiona la cadena de televisió.